Scrambled eggs με αλμυρά churros, μπέικον και σάλτσα τσένταρ

Scrambled eggs με αλμυρά churros, μπέικον και σάλτσα τσένταρ_1

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Υλικά

Για τα Churros
80g βούτυρο
240g νερό
15g ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
150g αλεύρι ΓΟΧ
2 αυγά
½ ματσάκι μαϊντανό
½ ματσάκι σχοινόπρασο

Για τα scrambled eggs
3 αυγά
30g βούτυρο
40g κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα τσένταρ
500g κρέμα γάλακτος
350g τριμμένο τσένταρ
20g αλεύρι
20g βούτυρο
1 κ. γ. μουστάρδα

Για το τηγάνισμα των churros
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα
1 φέτα μπέικον σχοινόπρασο

Tip

Η φρέσκια κρέμα γάλακτος στο τέλος μας σταματάει το μαγείρεμα του αυγού και μας βοηθά να διατηρήσουμε την υφή που θέλουμε.

Για τα Churros
80g βούτυρο
240g νερό
15g ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
150g αλεύρι ΓΟΧ
2 αυγά
½ ματσάκι μαϊντανό
½ ματσάκι σχοινόπρασο

Για τα scrambled eggs
3 αυγά
30g βούτυρο
40g κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα τσένταρ
500g κρέμα γάλακτος
350g τριμμένο τσένταρ
20g αλεύρι
20g βούτυρο
1 κ. γ. μουστάρδα

Για το τηγάνισμα των churros
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα
1 φέτα μπέικον σχοινόπρασο

Εκτέλεση

Churros

  • Τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη, το αλάτι και το βούτυρο.
  • Φέρνουμε σε βρασμό (όχι με πολύ μεγάλη ταχύτητα, να προλάβει να λιώσει το βούτυρο πριν πάρει βράση το μείγμα).
  • Ρίχνουμε το αλεύρι με τη μία και με μια ξύλινη σπάτουλα ανακατεύουμε ώστε το αλεύρι να απορροφήσει το νερό.
  • Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει το ζυμάρι μας από τα τοιχώματα της κατσαρόλας και να αφήνει στην επιφάνεια της κατσαρόλας ένα μικρό κατάλοιπο σαν ελαφριά στρώση.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ (ή σε μια γυάλινη λεκάνη αν έχουμε χειροκίνητο μίξερ).
  • Εφαρμόζουμε στο μίξερ μας το φτερό. (εξάρτημα του μίξερ για ελαφριές ζύμες).
  • Ξεκινάμε σε δυνατή ταχύτητα και ενσωματώνουμε ένα ένα τα αυγά σαν να κάνουμε μαγιονέζα.
  • Συνεχίζουμε το χτύπημα για 2- 3΄ μέχρι να έχουμε έναν ελαστικό χυλό.
  • Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και το σχοινόπρασο και τα ενσωματώνουμε και αυτά στο μείγμα των churros.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής στην οποία έχουμε προσαρμόσει μια μύτη με δοντάκια.
  • Κρατάμε στο ψυγείο μέχρι τη χρήση.
recipe ingredients
Scrambled υλικά
αλεύρι, βούτυρο
churros bacon
churros, μπέικον μείγμα
churros ανακάτεμα μείγμα
churros, μπέικον, τσένταρ steps
Scrambled αυγό ανακάτεμα
churros, μπέικον, ingredients
Scrambled

Scrambled eggs

  • Σπάμε τα αυγά και τα τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο, λίγο αλάτι και τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
  • Αναδεύουμε με μία ξύλινη σπάτουλα ή marise μέχρι να αρχίσει να αποκτά σώμα το αυγό.
  • Μετά από 4- 5΄ βλέπουμε πως έχει αρχίσει να αποκτά την υφή που θέλουμε.
  • Σταματάμε το μαγείρεμα με την κρέμα γάλακτος.
  • Αρωματίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Scrambled eggs, churros, μπέικον, τσένταρ

Σάλτσα Τσένταρ

  • Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο.
  • Μόλις λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε την κρέμα (κρύα για να μη σβολιάσει).
  • Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 4΄.
  • Προσθέτουμε το τριμμένο τσένταρ και τη μουστάρδα.
  • Σε περίπτωση που έχει βράσει πιο δυνατά η σάλτσα μας και έχει σφίξει την αραιώνουμε με λίγο γάλα.
Scrambled eggs με αλμυρά churros, μπέικον και σάλτσα τσένταρ
Scrambled eggs με αλμυρά churros, μπέικον και σάλτσα τσένταρ
Scrambled eggs με αλμυρά churros, μπέικον και σάλτσα τσένταρ

Τηγάνισμα

  • Ζεσταίνουμε το λάδι στους 165ο. (*είναι η ιδανική θερμοκρασία για να μαγειρευτούν τα churros και παράλληλα να πάρουν χρώμα.)
  • Παίρνουμε τη σακούλα ζαχαροπλαστικής και κόβουμε τα churros μας σε μήκος περίπου 10cm. (κόβουμε με τη μύτη ενός ψαλιδιού που το έχουμε βυθίσει προηγουμένως σε κρύο νερό.)

Σερβίρισμα

  • Ψήνουμε το μπέικον σε τηγάνι ή στο φούρνο.
  • Βάζουμε τα scrabbled eggs σε ένα βαθύ πιάτο.
Scrambled eggs με αλμυρά churros, μπέικον και σάλτσα τσένταρ_1