Για 4 άτομα
Για την προετοιμασία των ψαριών
2 σκορπίνες των 500g
Για την προετοιμασία των λαχανικών
2 αγκινάρες
2 φρέσκα κρεμμύδια
1 ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 λεμόνι (για να μη μαυρίσουν οι αγκινάρες)
1 καρότο
½ πράσο
100g αρακά
100g κουκιά
1 χούφτα σπανάκι
4 baby καρότα προαιρετικά
Για το μαγείρεμα των λαχανικών
⅓ μάτσο άνηθο
⅓ μάτσο μαϊντανό
⅓ μάτσο μυρώνια
χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια
3- 4 στήμονες σαφράν
1 κ. γ. ξερό κόλιανδρο
Για το μαγείρεμα του ψαριών
Υπολείμματα λαχανικών από την προετοιμασία
φλούδες από λεμόνι
σαφράν
κόλιανδρο
baby καρότα
Follow the link, για να δεις πως θα αναγνωρίσεις αν το ψάρι είναι φρέσκο
* οι αγκινάρες για να μην οξειδωθούν πρέπει μόλις τις ξεφλουδίσουμε να μπουν σε ένα μείγμα νερού και λεμονιού. Αν δεν έχουμε, μπορούμε να
βάλουμε λίγο ξινό.
Για 4 άτομα
Για την προετοιμασία των ψαριών
2 σκορπίνες των 500g
Για την προετοιμασία των λαχανικών
2 αγκινάρες
2 φρέσκα κρεμμύδια
1 ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 λεμόνι (για να μη μαυρίσουν οι αγκινάρες)
1 καρότο
½ πράσο
100g αρακά
100g κουκιά
1 χούφτα σπανάκι
4 baby καρότα προαιρετικά
Για το μαγείρεμα των λαχανικών
⅓ μάτσο άνηθο
⅓ μάτσο μαϊντανό
⅓ μάτσο μυρώνια
χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια
3- 4 στήμονες σαφράν
1 κ. γ. ξερό κόλιανδρο
Για το μαγείρεμα του ψαριών
Υπολείμματα λαχανικών από την προετοιμασία
φλούδες από λεμόνι
σαφράν
κόλιανδρο
baby καρότα
Follow the link, για να δεις πως θα αναγνωρίσεις αν το ψάρι είναι φρέσκο.
* οι αγκινάρες για να μην οξειδωθούν πρέπει μόλις τις ξεφλουδίσουμε να μπουν σε ένα μείγμα νερού και λεμονιού. Αν δεν έχουμε, μπορούμε να
βάλουμε λίγο ξινό.
Ψάρια (Προετοιμασία)
Για την προετοιμασία των λαχανικών
Λαχανικά (Μαγείρεμα)
Ψάρια (Μαγείρεμα)
Για το στήσιμο του πιάτου
Τοποθετούμε τα λαχανικά στο κέντρο του πιάτου με ένα τσέρκι και από πάνω τους ακουμπάμε ομοιόμορφα 2 φιλετάκια από το ψάρι. Γαρνίρουμε με λίγα βότανα (για παράδειγμα μυρώνια και τα baby καρότα), περιχύνουμε με τη σάλτσα που φτιάξαμε και λίγο ελαιόλαδο.