
Για το σουβλάκι σπετζοφάι
1 χωριάτικο λουκάνικο Μουτεβελής με φέτα ρίγανη και λιαστή ντομάτα
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 πιπεριά πράσινη τύπου κέρατο
2 εσαλότ ή κρεμμύδια στιφάδου
2 κ. σ. ελαιόλαδο
2 ντοματίνια
Για τις πατάτες Hasselback
2 μέτριου μεγέθους πατάτες
1 σκελίδα σκόρδο
100g βούτυρο
αλάτι
Για την Γκρεμολάτα
½ μάτσο μαϊντανός (μόνο τα φύλλα)
½ μάτσο κόλιανδρος (μόνο τα φύλλα)
½ μάτσο δεντρολίβανο (μόνο τα φύλλα)
½ μάτσο θυμάρι (μόνο τα φύλλα)
αλάτι,
2 σκελίδες σκόρδο
200ml ελαιόλαδο
1 καυτερή πιπεριά τσίλι
ξύσμα από 1 λεμόνι
Για τις πίτες τύπου Naan
390g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30g νωπή μαγιά
25g λιωμένο βούτυρο
120g γιαούρτι
5g ζάχαρη
135g χλιαρό νερό
Για την κρέμα αβοκάντο
1 ώριμο αβοκάντο
50g γκρεμολάτα
50g λιαστή ντομάτα κομμένη σε φέτες
αλάτι, πιπέρι
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
1 φρέσκο κρεμμύδι
Για το σουβλάκι σπετζοφάι
1 χωριάτικο λουκάνικο Μουτεβελής με φέτα ρίγανη και λιαστή ντομάτα
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 πιπεριά πράσινη τύπου κέρατο
2 εσαλότ ή κρεμμύδια στιφάδου
2 κ. σ. ελαιόλαδο
2 ντοματίνια
Για τις πατάτες Hasselback
2 μέτριου μεγέθους πατάτες
1 σκελίδα σκόρδο
100g βούτυρο
αλάτι
Για την Γκρεμολάτα
½ μάτσο μαϊντανός (μόνο τα φύλλα)
½ μάτσο κόλιανδρος (μόνο τα φύλλα)
½ μάτσο δεντρολίβανο (μόνο τα φύλλα)
½ μάτσο θυμάρι (μόνο τα φύλλα)
αλάτι,
2 σκελίδες σκόρδο
200ml ελαιόλαδο
1 καυτερή πιπεριά τσίλι
ξύσμα από 1 λεμόνι
Για τις πίτες τύπου Naan
390g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30g νωπή μαγιά
25g λιωμένο βούτυρο
120g γιαούρτι
5g ζάχαρη
135g χλιαρό νερό
Για την κρέμα αβοκάντο
1 ώριμο αβοκάντο
50g γκρεμολάτα
50g λιαστή ντομάτα κομμένη σε φέτες
αλάτι, πιπέρι
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
1 φρέσκο κρεμμύδι
Σουβλάκι σπετζοφάι
Για τις πατάτες Hasselback
Καλό είναι ανά 10΄ να αλείφουμε την πατάτα με το βούτυρο του μαγειρέματος για να γίνει πιο crispy
Γκρεμολάτα
Για τις πίτες τύπου Naan
Κρέμα αβοκάντο
Για το σερβίρισμα