Tacos με λουκάνικο και σάλτσα γιαουρτιού

Υλικά

Για τα tacos (για 8 τεμάχια):
100 γρ. καλαμποκάλευρο
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γρ. νερό
4 γρ. αλάτι

Για το λουκάνικο:
4 τμχ Λουκάνικο μοσχαρίσιο με θυμάρι “Μουτεβελής”

Για τη σάλτσα γιαουρτιού:
200 γρ. γιαούρτι
5 γρ. κόλιανδρο φρέσκο
20 γρ. ελαιόλαδο
10 γρ. φρέσκο κρεμμύδι
1 lime
½ τσίλι πιπεριά

Για το σερβίρισμα:
2 καρότα
½ κρεμμύδι
Φύλλα μαϊντανού

Για τα tacos (για 8 τεμάχια):
100 γρ. καλαμποκάλευρο
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γρ. νερό
4 γρ. αλάτι

Για το λουκάνικο:
4 τμχ Λουκάνικο μοσχαρίσιο με θυμάρι “Μουτεβελής”

Για τη σάλτσα γιαουρτιού:
200 γρ. γιαούρτι
5 γρ. κόλιανδρο φρέσκο
20 γρ. ελαιόλαδο
10 γρ. φρέσκο κρεμμύδι
1 lime
½ τσίλι πιπεριά

Για το σερβίρισμα:
2 καρότα
½ κρεμμύδι
Φύλλα μαϊντανού

Εκτέλεση

Για τα tacos:

  1. Ανακατεύουμε τα δύο είδη αλευριού με το αλάτι.
  2. Προσθέτουμε το νερό και δουλεύουμε με το χέρι μέχρι να έχουμε ένα λείο ζυμαράκι.
  3. Χωρίζουμε σε μπαλάκια 40 γρ.
  4. Κάθε ζυμαράκι το ανοίγουμε στο ειδικό μηχάνημα για tacos, ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες. Εναλλακτικά, ανοίγουμε με τη βοήθεια πλάστη.
  5. Σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τηγανίζουμε το κάθε πιτάκι και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα.

Για το λουκάνικο:

  1. Κόβουμε το λουκάνικο στη μέση και στη συνέχεια σε λωρίδες.
  2. Το σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα.
  3. Το τοποθετούμε σε σκεύος με απορροφητικό χαρτί.

Για τη σάλτσα γιαουρτιού:

  1. Ψιλοκόβουμε τα φύλλα κόλιανδρου, το τσίλι και το φρέσκο κρεμμύδι και τα προσθέτουμε στο γιαούρτι.
  2. Ρίχνουμε επίσης στο γιαούρτι το ξύσμα και το χυμό από το lime, καθώς επίσης και το ελαιόλαδο.

Για το σερβίρισμα:

  1. Κόβουμε το καρότο πολύ λεπτές λωρίδες (julienne) και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες.
  2. Σε ένα tacos τοποθετούμε 1 κ.σ. σάλτσα γιαουρτιού, καρότο, κρεμμύδι, φύλλα μαϊντανού και λουκάνικο.