Για το ραγού
2kg ουρά μόσχου
1.2kg μάγουλο μόσχου
700g κρεμμύδι
250g καρότο
20g σκόρδο
80g ελαιόλαδο
200g ντομάτα κονκασέ
400ml κόκκινο κρασί
2lt ζωμό μόσχου
60g πελτέ ντομάτας
4τεμ. κανέλα
10τεμ. μπαχάρι
1 τεμ. γαρίφαλο
αλεύρι
αλάτι
Για τη μπεσαμέλ
860g γάλα
100g ψιλό σιμιγδάλι
150g γραβιέρα
3 κρόκοι
40g βούτυρο
2.5g θυμάρι
1.5g δεντρολίβανο
αλάτι, πιπέρι
1 κ. γ. βούτυρο τρούφας (προαιρετικά)
Για τα μακαρόνια
1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο
ζωμός από το ραγού
2- 3 κουταλιές από τη μπεσαμέλ
Η ονομασία pasticcio προέρχεται από την Ιταλία και καθιερώθηκε προς τα τέλη του 17ου αιώνα. Παραλλαγές του εκτός από την Ελλάδα και την Ιταλία, βρίσκουμε στην Κύπρο, στην Αίγυπτο και στη Μάλτα.
Για το ραγού
2kg ουρά μόσχου
1.2kg μάγουλο μόσχου
700g κρεμμύδι
250g καρότο
20g σκόρδο
80g ελαιόλαδο
200g ντομάτα κονκασέ
400ml κόκκινο κρασί
2lt ζωμό μόσχου
60g πελτέ ντομάτας
4τεμ. κανέλα
10τεμ. μπαχάρι
1 τεμ. γαρίφαλο
αλεύρι
αλάτι
Για τη μπεσαμέλ
860g γάλα
100g ψιλό σιμιγδάλι
150g γραβιέρα
3 κρόκοι
40g βούτυρο
2.5g θυμάρι
1.5g δεντρολίβανο
αλάτι, πιπέρι
1 κ. γ. βούτυρο τρούφας (προαιρετικά)
Για τα μακαρόνια
1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο
ζωμός από το ραγού
2- 3 κουταλιές από τη μπεσαμέλ
Ραγού
Μπεσαμέλ
Μακαρόνια
Για το χτίσιμο του παστίτσιου
Η ονομασία pasticcio προέρχεται από την Ιταλία και καθιερώθηκε προς τα τέλη του 17ου αιώνα. Παραλλαγές του εκτός από την Ελλάδα και την Ιταλία, βρίσκουμε στην Κύπρο, στην Αίγυπτο και στη Μάλτα.