Για το Σπακόρυζο:
80ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
500g σπανάκι καθαρισμένο και χωρίς τα κοτσάνια
100g πράσο ψιλοκομμένο (χρησιμοποιούμε το λευκό κομμάτι μόνο)
100g φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μάτσο ψιλοκομμένο άνηθο
1 μάτσο ψιλοκομμένα μυρώνια
1 μάτσο ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 μάτσο ψιλοκομμένο μάραθο
100ml λευκό κρασί ασύρτικο
100g νερό
150g ρύζι τύπου Καρολίνα
χυμό από 2 λεμόνια
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα:
150g πρόβειο γιαούρτι πλήρες
30g ξινόγαλα
80g avruga (αυγά βασιλικής ρέγγας)
Για το σερβίρισμα:
φέτες από αυγοτάραχο
φλούδες από παστό λεμόνι
* είναι λεμόνι που έχουμε αφήσει για 30 ημέρες στο αλάτι (μπορούμε να τα βρούμε σε μαγαζιά με βορειο Αφρικάνικη κουζίνα)
** quenelle είναι τρόπος σερβιρίσματος χρησιμοποιώντας 2 κουτάλια και δημιουργώντας σχήμα οβαλ.
Για το Σπακόρυζο:
80ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
500g σπανάκι καθαρισμένο και χωρίς τα κοτσάνια
100g πράσο ψιλοκομμένο (χρησιμοποιούμε το λευκό κομμάτι μόνο)
100g φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μάτσο ψιλοκομμένο άνηθο
1 μάτσο ψιλοκομμένα μυρώνια
1 μάτσο ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 μάτσο ψιλοκομμένο μάραθο
100ml λευκό κρασί ασύρτικο
100g νερό
150g ρύζι τύπου Καρολίνα
χυμό από 2 λεμόνια
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα:
150g πρόβειο γιαούρτι πλήρες
30g ξινόγαλα
80g avruga (αυγά βασιλικής ρέγγας)
Για το σερβίρισμα:
φέτες από αυγοτάραχο
φλούδες από παστό λεμόνι
* είναι λεμόνι που έχουμε αφήσει για 30 ημέρες στο αλάτι (μπορούμε να τα βρούμε σε μαγαζιά με βορειο Αφρικάνικη κουζίνα)
** quenelle είναι τρόπος σερβιρίσματος χρησιμοποιώντας 2 κουτάλια και δημιουργώντας σχήμα οβαλ.
Σπανακόρυζο
Σάλτσα
Σερβίρισμα
Σερβίρουμε με το κουτάλι το σπανακόρυζο σε σχήμα quenelle**.
Tοποθετούμε 3 quenelle στο πιάτο, από πάνω βάζουμε τις φετούλες αυγοτάραχο και το παστό λεμόνι σε μπαστουνάκια.
Γαρνίρουμε με την σάλτσα τριγύρω.