Πως κάνουμε Gnocchi πατάτας

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Υλικά

Για τα gnocchi
1.5 κιλό πούλπα από ψητή
πατάτα
120g αλεύρι
150g αλεύρι πατάτας
120g κρόκος αυγού
αλάτι
παρμεζάνα
φρέσκο θυμάρι

Για τα gnocchi
1.5 κιλό πούλπα από ψητή
πατάτα
120g αλεύρι
150g αλεύρι πατάτας
120g κρόκος αυγού
αλάτι
παρμεζάνα
φρέσκο θυμάρι

Εκτέλεση
  • Πλένουμε και τρίβουμε με καθαρό σύρμα τις πατάτες.
  • Αλατίζουμε, τοποθετούμε ένα κλωνάρι θυμάρι πάνω τους και τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο.
  • Ψήνουμε στους 200°C για 35΄- 40΄ανάλογα με το μέγεθος τους.
  • Μόλις είναι έτοιμες, ελέγχουμε με τη μύτη ενός μαχαιριού να τρυπιούνται καλά, τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος και τις περνάμε από ψιλή σίτα. (Aν για κάποιο λόγο, έχει πολύ υγρασία η πούλπα τη βάζουμε σε ταψί και την τοποθετούμε στο φούρνο στους 110°C για περίπου 35΄.)
  • Τοποθετούμε την πούλπα σε ένα σκεύος και προσθέτουμε τους κρόκους, τα αλεύρια, την παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Δουλεύουμε με το χέρι, σαν να κάνουμε ζυμάρι απλό μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
  • Αλευρώνουμε έναν πάγκο και γυρνάμε εκεί το ζυμάρι μας.
  • Κόβουμε ένα κομμάτι, το ανοίγουμε σε κυλινδρικό σχήμα και κόβουμε με μαχαίρι gnocchi 2 εκ. (ή όσο θέλουμε).
  • Πλάθουμε σε μπαλάκια. Κάθε μπαλάκι το πιέζουμε στον ειδικό «τρίφτη» ή στην πίσω πλευρά ενός πιρουνιού.
  • Βράζουμε σε κατσαρόλα αλατισμένο νερό και τοποθετούμε μέσα σε δόσεις τα gnocchi. Μόλις ανέβουν στην επιφάνεια, τα αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε νερό με πάγο.
  • Τα κρατάμε στην άκρη σε καθαρή πετσέτα μέχρι τη χρήση.