Αρνίσιο μπούτι με πέστο από χλωρό σκόρδο και αποξηραμένες κανθαρέλες

Αρνίσιο μπούτι τυλιγμένο σε μπόλια με πέστο από χλωρό σκόρδο και αποξηραμένες κανθαρέλες

Share:

Υλικά

Για το αρνίσιο μπούτι
1 αρνίσιο μπούτι χωρίς το κότσι
Μπόλια αρνίσια
*Πέστο χλωρού σκόρδου (παρασκευή παρακάτω)
10 αποξηραμένα βερίκοκα ψιλοκομμένα
25γρ αποξηραμένες κανθαρέλες
αλάτι, πιπέρι
200ml περίπου ζωμό κοτόπουλο
2 κλωνάρια δεντρολίβανο
2 κλωνάρια θυμάρι
λίγο ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα

ξύδι και λεμόνι για τη μπόλια

Για το πέστο χλωρού σκόρδου
1 μάτσο φύλλα σκόρδο
1 μάτσο βασιλικό πλατύφυλλο
35g κουκουνάρι
ξύσμα από 2 λάιμ
αλάτι, πιπέρι
20g παρμεζάνα
100ml ελαιόλαδο (ίσως και λίγο παραπάνω εάν χρειαστεί να χτυπηθούν καλύτερα τα φύλλα)

Για το αρνίσιο μπούτι
1 αρνίσιο μπούτι χωρίς το κότσι
Μπόλια αρνίσια
*Πέστο χλωρού σκόρδου (παρασκευή παρακάτω)
10 αποξηραμένα βερίκοκα ψιλοκομμένα
25γρ αποξηραμένες κανθαρέλες
αλάτι, πιπέρι
200ml περίπου ζωμό κοτόπουλο
2 κλωνάρια δεντρολίβανο
2 κλωνάρια θυμάρι
λίγο ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα

ξύδι και λεμόνι για τη μπόλια

Για το πέστο χλωρού σκόρδου
1 μάτσο φύλλα σκόρδο
1 μάτσο βασιλικό πλατύφυλλο
35g κουκουνάρι
ξύσμα από 2 λάιμ
αλάτι, πιπέρι
20g παρμεζάνα
100ml ελαιόλαδο (ίσως και λίγο παραπάνω εάν χρειαστεί να χτυπηθούν καλύτερα τα φύλλα)

Εκτέλεση

Αρνίσιο μπούτι

  • Βάζουμε τη μπόλια σε νερό με λεμόνι και ξύδι από το προηγούμενο βράδυ, αλλάζοντας 2- 3 φορές νερό ώστε να καθαρίσει.
  • Ξεκοκκαλίζουμε το αρνίσιο μπούτι (ή ζητάμε από τον χασάπη να το κάνει για εμάς.)
  • Μουλιάζουμε τις αποξηραμένες κανθαρέλες για 20′ σε χλιαρό νερό.
  • Τοποθετούμε πάνω στον πάγκο μας την μπολια και πάνω της, απλώνουμε το ξεκοκκαλισμένο αρνί.
  • Αλατίζουμε γενναιόδωρα και τρίβουμε πιπέρι.
  • Αλείφουμε με το πέστο σκόρδο* (παρασκευή παρακάτω).
  • Πασπαλίζουμε με τα αποξηραμένα βερίκοκα και τις κανθαρέλες
  • Τυλίγουμε το αρνί με τη μπόλια προσέχοντας να γίνει ένα σφιχτό ρολό.
  • Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε από όλες τις πλευρές το αρνί.
  • Το τοποθετούμε σε ένα ταψί, καλύπτουμε μέχρι τη μέση του ρολού με ζωμό κοτόπουλο, ραντίζουμε με ελαιόλαδο, βάζουμε λίγο θυμάρι και δεντρολίβανο και σκεπάζουμε με καπάκι ή με αλουμινόχαρτο.
  • Ψήνουμε στους 160ο για 2.5 – 3 ώρες.

Πέστο χλωρού σκόρδου

  • Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο ενός μπλέντερ και χτυπάμε στο μάξιμουμ.

Στήσιμο

  • Για το στήσιμο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα αρωματικό πιλάφι και σωτέ μανιτάρια.