Για τις καραβίδες
6-7 Καραβίδες Χαλκίδας μέτριο μέγεθος
ελαιόλαδο, αλάτι
Για τη σάλτσα
40ml ελαιόλαδο
50g κρεμμύδι
1 κομμάτι τζίντζερ 2cm (δηλαδή 2g τριμμένο)
3g πάστα κόκκινο κάρυ
250g ζωμό καραβίδας
8g πελτές ντομάτας
70g γάλα καρύδας
10g ζάχαρη panela ή φοίνικα
χυμός και ξύσμα από 2 λάιμ
Για το πέστο
100g φρέσκο κόλιανδρο μόνο τα φύλλα
8g πάγο
40g λευκό αμύγδαλο
80g ελαιόλαδο
χυμό από 1 λάιμ
αλάτι
Για την Μακαρονάδα
1 πακέτο ταλιατέλες με μελάνι σουπιάς
Για το ζωμό καραβίδας
250g καρκάσες (δαγκάνες, κεφάλια, κέλυφος) καραβίδας
55g ελαιόλαδο
½ καρότο
½ κρεμμύδι
1 κ. σ. πελτέ ντομάτας
2 σκελίδες σκόρδο
1 σφηνάκι κονιάκ
2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
Το πέστο κόλιανδρο μπορεί να μείνει για μία εβδομάδα στο ψυγείο. Εναλλακτικά μπορείτε να το συντηρήσετε για 1 μήνα στην κατάψυξη σε παγοκύστες και να βγάζετε όσο χρειάζεστε.
Για τις καραβίδες
6-7 Καραβίδες Χαλκίδας μέτριο μέγεθος
ελαιόλαδο, αλάτι
Για τη σάλτσα
40ml ελαιόλαδο
50g κρεμμύδι
1 κομμάτι τζίντζερ 2cm (δηλαδή 2g τριμμένο)
3g πάστα κόκκινο κάρυ
250g ζωμό καραβίδας
8g πελτές ντομάτας
70g γάλα καρύδας
10g ζάχαρη panela ή φοίνικα
χυμός και ξύσμα από 2 λάιμ
Για το πέστο
100g φρέσκο κόλιανδρο μόνο τα φύλλα
8g πάγο
40g λευκό αμύγδαλο
80g ελαιόλαδο
χυμό από 1 λάιμ
αλάτι
Για την Μακαρονάδα
1 πακέτο ταλιατέλες με μελάνι σουπιάς
Για το ζωμό καραβίδας
250g καρκάσες (δαγκάνες, κεφάλια, κέλυφος) καραβίδας
55g ελαιόλαδο
½ καρότο
½ κρεμμύδι
1 κ. σ. πελτέ ντομάτας
2 σκελίδες σκόρδο
1 σφηνάκι κονιάκ
2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
Καραβίδες
Σάλτσα
Πέστο κόλιανδρο
Μακαρονάδα
Βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σερβίρισμα
Τοποθετούμε στο πιάτο τα μακαρόνια, από πάνω τις καραβίδες και μια κ. γ. πέστο κόλιανδρο.
Ζωμός καραβίδας
Το πέστο κόλιανδρο μπορεί να μείνει για μία εβδομάδα στο ψυγείο. Εναλλακτικά μπορείτε να το συντηρήσετε για 1 μήνα στην κατάψυξη σε παγοκύστες και να βγάζετε όσο χρειάζεστε.