
Για την προετοιμασία του λάχανου
1 λευκό λάχανο σχετικά μεγάλο
λίγο αλάτι
Για τη γέμιση
1 kg κιμά κοτόπουλο
12g αλάτι
2g καυτερό πιπέρι
100g φρέσκο κρεμμύδι
1 μεσαίου μεγέθους ξερό κρεμμύδι
12g άνηθο (μόνο τα φύλλα)
80g φινόκιο
14g μαϊντανό (μόνο τα φύλλα)
95g παρμεζάνα
2-3cm κομμάτι τζίντζερ
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
ξύσμα από ½ λεμόνι
ξύσμα από ½ λάιμ
1 αυγό
50g ρύζι
100ml ελαιόλαδο
150g λουκάνικο τύπου Μυκόνου με μάραθο και θρούμπι
Για το τύλιγμα και το βράσιμο
ζεματισμένα φύλλα λάχανο (βλέπε παραπάνω παρασκευή)
Γέμιση για τον λαχανοντολμά
(βλέπε παραπάνω παρασκευή)
1 πορτοκάλι
κοτσάνια από φινόκιο
½ κρεμμύδι ξερό
2 κ. σ. ελαιόλαδο
ζωμό κοτόπουλο
Για το αυγολέμονο
300g ζωμό μαγειρέματος
2 αυγά
χυμό από 1 λεμόνι
15g corn flour
2 κ. σ. νερό
Στα λουκάνικα τύπου Μυκόνου κυριαρχούν στη γεύση μυρωδικά της ελληνικής φύσης όπως το θυμάρι, το θρούμπι και ο μάραθος. Με ούζο γίνονται ο καλύτερος συνδυασμός.
Για την προετοιμασία του λάχανου
1 λευκό λάχανο σχετικά μεγάλο
λίγο αλάτι
Για τη γέμιση
1 kg κιμά κοτόπουλο
12g αλάτι
2g καυτερό πιπέρι
100g φρέσκο κρεμμύδι
1 μεσαίου μεγέθους ξερό κρεμμύδι
12g άνηθο (μόνο τα φύλλα)
80g φινόκιο
14g μαϊντανό (μόνο τα φύλλα)
95g παρμεζάνα
2-3cm κομμάτι τζίντζερ
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
ξύσμα από ½ λεμόνι
ξύσμα από ½ λάιμ
1 αυγό
50g ρύζι
100ml ελαιόλαδο
150g λουκάνικο τύπου Μυκόνου με μάραθο και θρούμπι
Για το τύλιγμα και το βράσιμο
ζεματισμένα φύλλα λάχανο (βλέπε παραπάνω παρασκευή)
Γέμιση για τον λαχανοντολμά
(βλέπε παραπάνω παρασκευή)
1 πορτοκάλι
κοτσάνια από φινόκιο
½ κρεμμύδι ξερό
2 κ. σ. ελαιόλαδο
ζωμό κοτόπουλο
Για το αυγολέμονο
300g ζωμό μαγειρέματος
2 αυγά
χυμό από 1 λεμόνι
15g corn flour
2 κ. σ. νερό
Λάχανο – Προετοιμασία
Γέμιση
Τύλιγμα και Βράσιμο
Αυγολέμονο
Σερβίρισμα
Στα λουκάνικα τύπου Μυκόνου κυριαρχούν στη γεύση μυρωδικά της ελληνικής φύσης όπως το θυμάρι, το θρούμπι και ο μάραθος. Με ούζο γίνονται ο καλύτερος συνδυασμός.