Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Υλικά

Για τα pancakes
375g αλεύρι μαλακό
375g γάλα
14g ζάχαρη
3 αυγά
30g λιωμένο βούτυρο
6g μπέικιν πάουντερ
λίγο ηλιέλαιο ή βούτυρο κλαριφιέ (δες tips) για το τηγάνισμα

Για την ganache σοκολάτα – φιστικοβούτυρο
125g κρέμα γάλακτος
100g σοκολάτα γάλακτος
50g φιστικοβούτυρο
15g γλυκόζη

Tip

*κλαριφιέ είναι βούτυρο που το έχουμε λιώσει, έχει διαχωριστεί σε λίπος και γάλα, κι εμείς φιλτράρουμε μόνο το λίπος που έχει μείνει πάνω.

Για τα pancakes
375g αλεύρι μαλακό
375g γάλα
14g ζάχαρη
3 αυγά
30g λιωμένο βούτυρο
6g μπέικιν πάουντερ
λίγο ηλιέλαιο ή βούτυρο κλαριφιέ (δες tips) για το τηγάνισμα

Για την ganache σοκολάτα – φιστικοβούτυρο
125g κρέμα γάλακτος
100g σοκολάτα γάλακτος
50g φιστικοβούτυρο
15g γλυκόζη

Εκτέλεση

Pancakes

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ σε ένα γυάλινο δοχείο.
  2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και αναδεύουμε ελαφρώς.
  3. Κάνουμε μια μικρή λακκούβα στο κέντρο με το χέρι μας (σαν να δημιουργούμε έναν κρατήρα ηφαιστείου) και βάζουμε εκεί το γάλα μαζί με τα αυγά και το λιωμένο βούτυρο.
  4. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα περνώντας σιγά σιγά το αλεύρι από τα άκρα.
  5. Μεταφέρουμε το μείγμα μας σε μία κανάτα (καλό θα ήταν να γίνει από την προηγούμενη το μείγμα για πιο αφράτα pancakes).
  6. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το αλείφουμε ελαφρά με λίγο ηλιέλαιο ή βούτυρο κλαριφιέ* (δες tips).
  7. Βάζουμε στο κέντρο του τηγανιού τρεις καλές κουταλιές της σούπας από το μείγμα pancakes και το απλώνουμε ελαφρά με την πίσω πλευρά μιας κουτάλας ώστε να αποκτήσει διάμετρο περίπου 10cm.
  8. Μόλις αρχίσει το pancake να κάνει μικρές φουσκάλες επάνω, γυρίζουμε με μια σπάτουλα από την άλλη πλευρά και μαγειρεύουμε για άλλα 2΄.
  9. Αφαιρούμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα.

Ganache σοκολάτα – φιστικοβούτυρο 

  1. Τοποθετούμε την κρέμα σε μια κατσαρόλα μαζί με την γλυκόζη και φέρνουμε σε βρασμό.
  2. Τοποθετούμε σε ένα μπολ τη σοκολάτα με το φιστικοβούτυρο.
  3. Μόλις βράσει το μείγμα με το γάλα, το αδειάζουμε πάνω στο άλλο μείγμα όσο είναι ακόμα καυτό.
  4. Αναδεύουμε ελαφρά να λιώσει σχετικά η σοκολάτα και ομογενοποιούμε με τη βοήθεια ενός ραβδομπλέντερ.
  5. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και σερβίρουμε με τα pancakes.

Στήσιμο

  1. Τοποθετούμε σε ένα πιάτο τα pancakes το ένα πάνω απ το άλλο.
  2. Καλύπτουμε με τη σοκολάτα και πασπαλίζουμε με λίγο φιλέ αμυγδάλου προαιρετικά.
 
Tip

*κλαριφιέ είναι βούτυρο που το έχουμε λιώσει, έχει διαχωριστεί σε λίπος και γάλα, κι εμείς φιλτράρουμε μόνο το λίπος που έχει μείνει πάνω.