Υλικά για 4 άτομα:
1 πακέτο Linguine
4 κρόκους αυγού
220g guanciale ή λαρδί ή άκοπο μπέικον
1 κ. γ. βούτυρο για το τσιγάρισμα
120g τριμμένη παρμεζάνα
200g νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών
½ ματσο σχοινόπρασο
1 κ. γ. βούτυρο τρούφας
αλάτι, πιπέρι
Υλικά για 4 άτομα:
1 πακέτο Linguine
4 κρόκους αυγού
220g guanciale ή λαρδί ή άκοπο μπέικον
1 κ. γ. βούτυρο για το τσιγάρισμα
120g τριμμένη παρμεζάνα
200g νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών
½ ματσο σχοινόπρασο
1 κ. γ. βούτυρο τρούφας
αλάτι, πιπέρι
** Και για όποιον προτιμάει την Καρμπονάρα του με πεκορίνο ας ακολουθήσει το link
Historical Tip
Μυστήριο παραμένει η προέλευση του πιάτου και δυστυχώς ούτε εμείς καταφέραμε να το λύσουμε. Η πιο γνωστή αναφορά γίνεται για ένα χωριό που ονομάζεται Carbonara. Υπάρχουν όμως και αναφορές ότι η ονομασία του πιάτου προέρχεται από τους Καρμπονάρους, ένα κίνημα τα μέλη του οποίου αναγκάζονταν να κρύβονται και γι’ αυτό “ανακάλυψαν” αυτή τη συνταγή καθώς χρειάζεται υλικά τα οποία είναι εύκολο να βρεθούν. Από όπου και να προέρχεται βέβαια το πιάτο, η νοστιμιά του είναι αδιαμφισβήτητη!