Πως κάνουμε Zωμό Ψαριού

Share:

Υλικά

κεφάλι και κόκαλα από 3 ψάρια (περίπου 900g από διάφορα ψάρια που προορίζονται για βραστά π.χ. καπόνι, πεσκανδρίτσα, δράκαινα, ροφό, σφυρίδα)
10 κόκκους πιπέρι
1 ½ κρεμμύδι
1 φινόκιο
1 ντομάτα
350ml λευκό κρασί
1tl νερό
ελαιόλαδο 

κεφάλι και κόκαλα από 3 ψάρια (περίπου 900g από διάφορα ψάρια που προορίζονται για βραστά π.χ. καπόνι, πεσκανδρίτσα, δράκαινα, ροφό, σφυρίδα)
10 κόκκους πιπέρι
1 ½ κρεμμύδι
1 φινόκιο
1 ντομάτα
350ml λευκό κρασί
1tl νερό
ελαιόλαδο

Εκτέλεση
  • Χοντροσπάμε τα κόκαλα του ψαριού.
  • Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε λεπτές φέτες τα λαχανικά το κρεμμύδι και το φινόκιο.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το ψάρι για περίπου 6΄.
  • Βγάζουμε τα κόκαλα από την κατσαρόλα, τα κρατάμε στην άκρη και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμα.
  • Τσιγαρίζουμε το φινόκιο μαζί με το κρεμμύδι και το πιπέρι για 5΄.
  • Σβήνουμε με το ⅓ από το κρασί, ενώ παράλληλα ξύνουμε τον πάτο της κατσαρόλας.
  • Αφήνουμε να συμπυκνωθεί τελείως το κρασί και προσθέτουμε το υπόλοιπο. Αφήνουμε και πάλι να βράσει για 5΄.
  • Προσθέτουμε και τη ντομάτα.
  • Επαναφέρουμε το ψάρι στην κατσαρόλα και σκεπάζουμε με κρύο νερό.
  • Βράζουμε για 40΄.
  • Σουρώνουμε και διατηρούμε στο ψυγείο για 3 ημέρες και στην κατάψυξη 2 μήνες.