700g νερό
200g προζύμι
900g αλεύρι 00
100g αλεύρι ολικής άλεσης
20g αλάτι
Το προζύμι μας θέλει σταθερό τάισμα και ιδανικά μια φορά την ημέρα. Το
επιβραδύνουμε στο ψυγείο (αν θέλουμε να το ταΐσουμε 2-3 φορές την εβδομάδα ή στην κατάψυξη μια φορά την εβδομάδα). Είναι σημαντικό όμως να το
έχουμε αφήσει να επανέλθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το χρησιμοποιήσουμε καθώς και να το έχουμε ταΐσει 6-7 ώρες πριν κάνουμε το ψωμί μας.
Ελέγχουμε πως είναι έτοιμο καθώς όταν το βάλουμε στο νερό θα πρέπει να επιπλέει, αλλιώς χρειάζεται κι άλλο
χρόνο.
700g νερό
200g προζύμι
900g αλεύρι 00
100g αλεύρι ολικής άλεσης
20g αλάτι
Το προζύμι μας θέλει σταθερό τάισμα και ιδανικά μια φορά την ημέρα. Το επιβραδύνουμε στο ψυγείο (αν θέλουμε να το ταΐσουμε 2-3 φορές την εβδομάδα ή στην κατάψυξη μια φορά την εβδομάδα). Είναι σημαντικό όμως να το έχουμε αφήσει να επανέλθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το χρησιμοποιήσουμε καθώς και να το έχουμε ταΐσει 6-7 ώρες πριν κάνουμε το ψωμί μας.
Ελέγχουμε πως είναι έτοιμο καθώς όταν το βάλουμε στο νερό θα πρέπει να επιπλέει, αλλιώς χρειάζεται κι άλλο χρόνο.