Σαλάτα από Κινόα σαν γεμιστά πολίτικα

Παραλλαγή σ’ ένα κλασικό πιάτο της ελληνικής κουζίνας (κάνουμε τα γεμιστά αδειανά και αρωματίζουμε την κινόα με τα γνώριμα μυρωδικά μας)

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Υλικά

Για την κινόα
100g κόκκινη κινόα
300g ζωμός λαχανικών
αλάτι, πιπέρι

Για τα λαχανικά – μυρωδικά
20g σταφίδες
20g κουκουνάρι
λίγο κύμινο
40g ελαιόλαδο
10 φύλλα δυόσμο
7- 8 ντοματίνια
½ κρεμμύδι κόκκινο ψιλοκομμένο

Για την κινόα
100g κόκκινη κινόα
300g ζωμός λαχανικών
αλάτι, πιπέρι

Για τα λαχανικά – μυρωδικά
20g σταφίδες
20g κουκουνάρι
λίγο κύμινο
40g ελαιόλαδο
10 φύλλα δυόσμο
7- 8 ντοματίνια
½ κρεμμύδι κόκκινο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Κινόα

  • Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι στη φωτιά, βάζουμε την κόκκινη κινόα και καβουρδίζουμε για 1- 2΄.
  • Σβήνουμε με τον ζωμό λαχανικών.
  • Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με καπάκι και βράζουμε για περίπου 15΄.
  • Διορθώνουμε σε αλάτι και πιπέρι.
  • Αφήνουμε να κρυώσει.

Λαχανικά – Μυρωδικά

  • Πλένουμε τα ντοματίνια και τα κόβουμε στη μέση.
  • Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε το κόκκινο κρεμμύδι.
  • Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα φύλλα του δυόσμου.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τα παραπάνω λαχανικά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τις σταφίδες, το κουκουνάρι, το κύμινο και τη βρασμένη κινόα.
  • Διορθώνουμε σε αλάτι και πιπέρι.