Σαλάτα από Κινόα σαν γεμιστά πολίτικα

Παραλλαγή σ’ ένα κλασικό πιάτο της ελληνικής κουζίνας (κάνουμε τα γεμιστά αδειανά και αρωματίζουμε την κινόα με τα γνώριμα μυρωδικά μας)

Share:

Υλικά

Για την κινόα
100g κόκκινη κινόα
300g ζωμός λαχανικών
αλάτι, πιπέρι

Για τα λαχανικά – μυρωδικά
20g σταφίδες
20g κουκουνάρι
λίγο κύμινο
40g ελαιόλαδο
10 φύλλα δυόσμο
7- 8 ντοματίνια
½ κρεμμύδι κόκκινο ψιλοκομμένο

Για την κινόα
100g κόκκινη κινόα
300g ζωμός λαχανικών
αλάτι, πιπέρι

Για τα λαχανικά – μυρωδικά
20g σταφίδες
20g κουκουνάρι
λίγο κύμινο
40g ελαιόλαδο
10 φύλλα δυόσμο
7- 8 ντοματίνια
½ κρεμμύδι κόκκινο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Κινόα

  • Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι στη φωτιά, βάζουμε την κόκκινη κινόα και καβουρδίζουμε για 1- 2΄.
  • Σβήνουμε με τον ζωμό λαχανικών.
  • Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με καπάκι και βράζουμε για περίπου 15΄.
  • Διορθώνουμε σε αλάτι και πιπέρι.
  • Αφήνουμε να κρυώσει.

Λαχανικά – Μυρωδικά

  • Πλένουμε τα ντοματίνια και τα κόβουμε στη μέση.
  • Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε το κόκκινο κρεμμύδι.
  • Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα φύλλα του δυόσμου.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τα παραπάνω λαχανικά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τις σταφίδες, το κουκουνάρι, το κύμινο και τη βρασμένη κινόα.
  • Διορθώνουμε σε αλάτι και πιπέρι.