Σούπα Ντομάτας Βελουτέ με γάλα Καρύδας και κόκκινο κάρυ

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Υλικά

5 μεγάλες ώριμες ντομάτες
3 εσαλότ
1 σκελίδα σκόρδο
1 μπαστουνάκι τζίντζερ
2 lemongrass
1 κ. γ. πάστα κόκκινο κάρυ
1 κ. γ. πελτέ ντομάτας
3 κλωνάρια φρέσκο κόλιανδρο
300ml γάλα καρύδας
100ml νερό
2 λάιμ ξύσμα και χυμό
1 λεμονόφυλλο
αλάτι
(προαιρετικά ζάχαρη φοίνικα)

5 μεγάλες ώριμες ντομάτες
3 εσαλότ
1 σκελίδα σκόρδο
1 μπαστουνάκι τζίντζερ
2 lemongrass
1 κ. γ. πάστα κόκκινο κάρυ
1 κ. γ. πελτέ ντομάτας
3 κλωνάρια φρέσκο κόλιανδρο
300ml γάλα καρύδας
100ml νερό
2 λάιμ ξύσμα και χυμό
1 λεμονόφυλλο
αλάτι
(προαιρετικά ζάχαρη φοίνικα)

Εκτέλεση
  • Κόβουμε λεπτές φέτες το σκόρδο και τα εσαλότ.
  • Παίρνουμε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τα τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε το τζίντζερ (τριμμένο στον τρίφτη και το λέμονγκρας απλά χτυπημένο με την πίσω πλευρά του μαχαιριού ώστε να βγάλει τα αιθέρια έλαια.
  • Συνεχίζουμε με την πάστα κάρυ και τον πελτέ για περίπου 3- 4΄ακόμη τσιγαρίσματος.
  • Ρίχνουμε την ντομάτα χοντροκομμένη και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 4- 5΄.
  • Σβήνουμε με το νερό και το γάλα καρύδας, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το λεμονόφυλλο, 3 κλωνάρια φρέσκο κόλιανδρο, 5 φύλλα βασιλικού και μαγειρεύουμε 20΄.
  • Αφαιρούμε το φύλλο του λεμονιού και χτυπάμε με πίμερ.
  • Διορθώνουμε στο αλάτι και την οξύτητα, Αν δεν είναι πολύ ώριμες οι ντομάτες μπορούμε να βάλουμε λίγο ζάχαρη φοίνικα.