Vegan Σούπα καρότο βελουτέ με τζίντζερ

Βελούδινη σούπα από καρότο αρωματισμένη με τζίντζερ, χωρίς ίχνος ζωικής πρωτεΐνης

Share:

Υλικά

Για τη σούπα
400g καρότο
20g τζίντζερ (πιπερόριζα)
500ml ζωμό λαχανικών
500ml χυμό καρότο
αλάτι, πιπέρι 

Για τα προζυμένια κρουτόν
Χωριάτικο ψωμί σε καρβέλι ή φέτες
προαιρετικά αποξηραμένο τζίντζερ
ελαιόλαδο
αλάτι

Για τη σούπα
400g καρότο
20g τζίντζερ (πιπερόριζα)
500ml ζωμό λαχανικών
500ml χυμό καρότο
αλάτι, πιπέρι 

Για τα προζυμένια κρουτόν
Χωριάτικο ψωμί σε καρβέλι ή φέτες
προαιρετικά αποξηραμένο τζίντζερ
ελαιόλαδο
αλάτι

Εκτέλεση

Σούπα

  • Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τα καρότα.
  • Τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα.
  • Σκεπάζουμε με τον ζωμό λαχανικών και τον χυμό καρότο.
  • Προσθέτουμε το τζίντζερ κομμένο σε φέτες.
  • Σιγοβράζουμε περίπου 20΄ ανάλογα με το πάχος που έχουμε κόψει το καρότο.
  • Χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να αποκτήσουμε τη βελούδινη υφή που επιθυμούμε.

Προζυμένια κρουτόν

  • Κόβουμε σε κύβους το ψωμί, αλατίζουμε και ραντίζουμε με λάδι. (Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και λίγο αποξηραμένο τζίντζερ)
  • Ψήνουμε στους 180ο για περίπου 10΄ μέχρι τα κρουτόν μας να ροδίσουν και να είναι τραγανά.

Σερβίρισμα

  • Τοποθετούμε τη σούπα σε πιάτο, από πάνω τα κρουτόν και απολαμβάνουμε!