Ελληνική Paella με κριθαράκι, θαλασσινά και λουκάνικο με φιστίκι Αιγίνης καπνισμένο σε ξύλο οξιάς

Share:

Υλικά

Για την paella
100g κρεμμύδι ξερό
70g φινόκιο
1 σκελίδα σκόρδο
70g κόκκινη πιπεριά
25g πελτέ ντομάτας
30g ελαιόλαδο
15g επιπλέον ελαιόλαδο για τα θαλασσινά
2 λουκάνικα με φιστίκι Αιγίνης
200g κριθαράκι
4 γαρίδες Νο 3
2 μεσαία καλαμάρια
15τεμ μύδια
150g λευκό κρασί
600g ζωμό γαρίδας

Για τον ζωμό γαρίδας
Ακολουθήστε τον σύνδεσμο: «Ζωμό Καραβίδας Μπισκ (bisque)»

Για την paella
100g κρεμμύδι ξερό
70g φινόκιο
1 σκελίδα σκόρδο
70g κόκκινη πιπεριά
25g πελτέ ντομάτας
30g ελαιόλαδο
15g επιπλέον ελαιόλαδο για τα θαλασσινά
2 λουκάνικα με φιστίκι Αιγίνης
200g κριθαράκι
4 γαρίδες Νο 3
2 μεσαία καλαμάρια
15τεμ μύδια
150g λευκό κρασί
600g ζωμό γαρίδας

Για τον ζωμό γαρίδας
Ακολουθήστε τον σύνδεσμο: «Ζωμό Καραβίδας Μπισκ (bisque)»

Εκτέλεση
  • Κόβουμε σε κύβους το 1 από τα 2 λουκάνικα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το φινόκιο και την πιπεριά.
  • Ζεσταίνουμε ένα κατσαρολάκι με το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά για 2΄ το λουκάνικο.
  • Προσθέτουμε την πιπεριά, το κρεμμύδι, το φινόκιο και το σκόρδο και ανακατεύουμε για 2΄.
  • Προσθέτουμε το κριθαράκι και το αφήνουμε λίγο να καβουρδιστεί πάνω στη φωτιά.
  • Ανακατεύουμε και προσθέτουμε και τον πελτέ της ντομάτας.
  • Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να εξατμιστεί τελείως.
  • Συμπληρώνουμε τον ζωμό γαρίδας σε 3 δόσεις, ανακατεύοντας συνεχώς για να μη μας κολλήσει το κριθαράκι (περίπου σα να κάναμε ριζότο).
  • Συνολικά ανάλογα τον τύπο του ζυμαρικού να υπολογίζουμε 12-15΄ μαγείρεμα.
  • 5΄ πριν μαγειρευτεί το κριθαράκι παίρνουμε ένα τηγάνι και βάζουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμα σε δυνατή φωτιά.
  • Τσιγαρίζουμε το 2ο λουκάνικο κομμένο απλά στη μέση, καθώς και τις γαρίδες για 1λ από την κάθε πλευρά.
  • Τα μεταφέρουμε όλα στην κατσαρόλα με το κριθαράκι και προσθέτουμε τα μύδια και το καλαμάρι.
  • Σβήνουμε τη φωτιά κ αφήνουμε να τραβήξει λίγο τα υγρά του το ζυμαρικό πριν σερβίρουμε.
Σερβίρισμα
  • Παίρνουμε ένα ωραίο βαθύ μπολ και σερβίρουμε το κριθαράκι.
  • Από πάνω γαρνίρουμε με τα θαλασσινά και τα μεγαλύτερα κομμάτια λουκάνικο.