Για 6 άτομα
Για το φιλέτο Wellington
1.5kg Φιλέτο μόσχου (το κεντρικό κομμάτι)
100g βούτυρο
θυμάρι
δεντρολίβανο
αλάτι, πιπέρι
Για το duxelle μανιταριών
500g μανιτάρια διάφορα
75g εσαλότ
1 σκελίδα σκόρδο
1/3 μάτσο μαϊντανό
60g βούτυρο
50g κρέμα γάλακτος
θυμάρι
δεντρολίβανο
αλάτι, πιπέρι
φρέσκια τρούφα (προαιρετικά)
Για τις κρέπες
500g γάλα 3%
100g κρέμα γάλακτος 35%
250g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά
50ml ηλιέλαιο
1 πρέζα ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 κ. γ. θυμάρι φρέσκο μόνο τα φυλλαράκια
λίγο λιωμένο βούτυρο για το μαγείρεμα της κρέπας
Για τον πουρέ πατάτας
Ακολουθήστε τον σύνδεσμο: «Βελούδινος Πουρές Πατάτας»
Για το στήσιμο του Wellington
4 κρέπες
φέτες προσούτο
Duxelles μανιταριών
1 φύλλο σφολιάτα
1 αυγό
*Για το σερβίρισμα του φιλέτου, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σαν γαρνιτούρα αντί για πουρέ πατάτας, μανιτάρια σωτέ και σάλτσα demi glace ή σκούρο ζωμό.
**Για να είναι πιο τρυφερό το κρέας προτιμήστε το φιλέτο να είναι από νεαρό σε ηλικία ζώο.
Για 6 άτομα
Για το φιλέτο Wellington
1.5kg Φιλέτο μόσχου (το κεντρικό κομμάτι)
100g βούτυρο
θυμάρι
δεντρολίβανο
αλάτι, πιπέρι
Για το duxelle μανιταριών
500g μανιτάρια διάφορα
75g εσαλότ
1 σκελίδα σκόρδο
1/3 μάτσο μαϊντανό
60g βούτυρο
50g κρέμα γάλακτος
θυμάρι
δεντρολίβανο
αλάτι, πιπέρι
φρέσκια τρούφα (προαιρετικά)
Για τις κρέπες
500g γάλα 3%
100g κρέμα γάλακτος 35%
250g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά
50ml ηλιέλαιο
1 πρέζα ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 κ. γ. θυμάρι φρέσκο μόνο τα φυλλαράκια
λίγο λιωμένο βούτυρο για το μαγείρεμα της κρέπας
Για τον πουρέ πατάτας
Ακολουθήστε τον σύνδεσμο: «Βελούδινος Πουρές Πατάτας»
Για το στήσιμο του Wellington
4 κρέπες
φέτες προσούτο
Duxelles μανιταριών
1 φύλλο σφολιάτα
1 αυγό
Φιλέτο Wellington
Duxelle μανιταριών
Κρέπες
Πουρές πατάτας
Ακολουθήστε τον σύνδεσμο: «Βελούδινος Πουρές Πατάτας»
Στήσιμο
*Για το σερβίρισμα του φιλέτου, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σαν γαρνιτούρα αντί για πουρέ πατάτας, μανιτάρια σωτέ και σάλτσα demi glace ή σκούρο ζωμό.
**Για να είναι πιο τρυφερό το κρέας προτιμήστε το φιλέτο να είναι από νεαρό σε ηλικία ζώο.